на живо

Разрешиха на Фернандо Алонсо да кара, за сега само в петък

След втори преглед ще стане ясно дали пилотът ще може да участва и на състезанието в Китай

Тази сутрин Фернандо Алонсо отново прекара близо два часа в медицинския център, където премина тестове, свързани с последствията от катастрофата в Мелбърн. Преди две седмици лекарите не пуснаха пилотът на "Макларънн" да участва в Гран при и той бе заменен от Щофел Вандорн.

Преди началото на уикенда Алонсо премина няколко предварителни теста в Испания, но без компютърна томография, за да се намали дозата рентгеново лъчение. Такова изследване бе направено днес, а лекарите са проследили подробно динамиката на измененията, като в крайна сметка са позволили на испанеца да участва в петъчната тренировка. След първата сесия Фернандо ще премине нов преглед и според резултатите от него ще бъде взето окончателното решение дали ще продължи в Гран При на Китай.

„По съвет на медицинския делегат, който се консултира с местната медицинска служба и доктора на пилота, Фернандо Алонсо бе допуснат да участва в Гран При на Китай. Веднага след първата тренировка той е длъжен отново да мине на изследване, за да се определи възможността за по-нататъшното му участие през уикенда” – се казва в решението на организаторите.

Снимка: Getty Images

В това време Даниел Рикиардо изненада китайските фенове и почитателите си, появявайки се с нова прическа в Шанхай. Обръснатата му отстрани коса има за цел да прикрие плешивините по главата на родения на 1 юли 1989г. австралиец, но по-скоро широката усмивка се е превърнала в запазен знак на заемащия засега третото място в индивидуалното класиране пилот на "Ред Бул".