на живо

Реал превзе Рим. Кристиано отговори на критиците (ВИДЕО)

БГНЕС

Реал Мадрид спечели с 2:0 гостуването си на Рома в дебюта на Зинедин Зидан като треньор в Шампионска лига. Точни за белите бяха Роналдо и Хесе.


Отборите изиграха равностойно първо полувреме, гледайки да не поемат рискове в защита. Реал имаше предимство при владеенето на топката, а Рома се опитваше да контраатакува, използвайки бързината на Мохамед Салах. Положенията обаче не изобилстваха.

Втората част бе далеч по-интересна. Кристиано Роналдо вкара първия гол за Реал в 57-та минута с прекрасно изпълнение. Той получи дълъг пас от Марсело, финтира Флоренци и с мощен шут вкара.

По този начин Роналдо отговори красноречиво на критиците, които брояха головете му за Реал в гостуванията.

Рома имаше няколко шанса да изравни, сред които изпъкваха удар на Уилиям Ванкюр, минал на сантиметри встрани и положение отблизо на Един Джеко. Алесандро Флоренци имаше претенции за дузпа след влизане на Карвахал в краката му, но съдията от Чехия ги подмина.

Към края Реал създаде няколко добри възможности и в 88-та минута Хесе се възползва вкарвайки втори гол. Така хората на Зинедин Зидан взеха огромен аванс преди реванша на Сантиаго Бернабеу на 8 март.

Вижте разширен репортаж от мача: