на живо

Ред Бул изпрати Квят във втория си отбор

18-годишен холандец заменя руснака

Getty Images

Ред Бул изпрати Даниил Квят в младежки си отбор Торо Росо. Руският пилот не се представя на ниво от началото на сезона и стана причина за инциденти по време на Гран При на Русия. Неговото място ще бъде заето от 18-годишния Макс Верстапен.

Квят успя да качи Ред Бул на подиума в Гран При на Пекин, макар че и там претърпя сериозна критика заради опасни маневри.

На състезанието в Сочи 22-годишният Квят на два пъти се блъсна в болида на Себастиан Фетел. При един от ударите колата на германеца блъсна Даниел Рикардо и повреди автомобила му. В резултат на това Фетел отпадна, а двата болида на Ред Бул останаха без точки.

Въпреки че Квят се извини за грешката си, изглежда от ръководството на тима са решили да му наложат по-сериозна санкция, изпращайки го във втория отбор Торо Росо. Промяната влиза в сила веднага.

18-годишният Верстапен кара своя втори сезон във Формула 1. Той ще дебютира за Ред Бул в Гран При на Испания на 15 май. До момента холандецът има 18 старта за Торо Росо, в които записа 13 влизания в зоната на точките, включително в три от четирите състезания през 2016 г.