на живо

Рико Верхувен – доброто момче в лошия спорт (ВИДЕО)

Холандецът е пълен антипод на утрешния си съперник Бадр Хари

Висок, положителен, винаги усмихнат и изключително приветлив. В същото време – с убийствено силни крака и ръце, които изпращат в несвяст противниците. И това се е случвало неведнъж! По-точно 13 пъти! Точно толкова победи с нокаут има холандецът Рико Верхувен!

Принцът на кикбокса започва да се занимава с бойни спортове когато е на 6. Първата му любов е каратето и това е логично, тъй като баща Йос му има черен колан. Малкият Рико обаче не се вълнува от конкуренцията измежду връстниците си. Той е доста по-висок и едър от младите надежди в каратето на северния холандски град Берген оп Зоом. Батковците също не могат да се противопоставят на уменията на младежа, който доминира със своята повратливост и усет.

За това той решава да се впусне в нещо по-интересно – кикбокса. За първи път се качва на професионалния ринг на 15, а резултатът срещу другия дебютант Бриен Дувес е... равен. Амбициран от неуспеха, Верхувен се вглъбява в своите тренировки и това дава резултат. В следващите 2 години той записва 7 последователни успеха, включително и над Дувес.

Първото му поражение идва през 2007 г. от мароканеца Саид Елиджаджай.

Година след това обаче усилената работа му се отблагодарява и той подписва професионален договор с промоутърската агенция К1. Успехите следват един след друг, а противниците му хич не са за подценяване – двукратният шампион на организацията Петър Майсторович, опитният Филип Верлинден и внушителният Рикардо Фийет.

2010 г. пък се оказва една от най-успешните в кариерата му – четири победи от четири срещи.

Представянето на Верхувен не остава незабелязано от набиращата популярност агенция „Glory”. Кикбоксьорът подписва договор с тях през октомври 2012 г., който му отваря вратите към още по-силни противници.

С представянето си на ринга, Рико печели прозвището си Принца на кикбокса. Той винаги следва правилата на ферплея в този жесток спорт, а признанията за усиления му труд преди турнирите не закъсняват. Верхувен печели шампионската титла в тежка категория през 2013 г.

От тогава никой не може да изтръгне пояса от ръцете на холандеца. Той го е защитавал цели пет пъти, като за последно нокаутира във втория рунд Андерсон Силва от Бразилия през септември.

В свободното си време (до колкото разполага с такова между тренировките) Рико се радва на щастливо семейство. Със съпругата си – неговата принцеса Джаки, имат две дъщери – Микайла (на 5 г.) и Джазлийн (на 2 г.)

Какво обаче липсва в перфектното кралство на Принца? Признанието, че е най-добър в света в момента! Една победа над скандалджията и пълния му антипод – арогантния скандалджия и любител на нощния живот Бадр Хари, би му донесла, освен парични дивиденти, усещането, че пред него няма непостижими неща.

За щастие близкият приятел на Кристиано Роналдо с удоволствие се впусна в това приключение, а мачът между двамата ще се състои в събота (10 декември). Сблъсъкът ще бъде предаван в 175 страни, сред които и България, а телевизия RING ще ви направи свидетели на битката, която е определяна за мача на века от 23:00 ч.