на живо

Ромелу Лукаку: Големият липсващ за "Интер" срещу "Ювентус" (ВИДЕО)

Гледайте първия мач от полуфиналите за Купата на Италия от 21:45 ч. по RING

Ромелу Лукаку: Големият липсващ за "Интер" срещу "Ювентус" (ВИДЕО)

Дерби Д`Италия между "Интер" и "Ювентус" е едно от най-вълнуващите футболни съперничества на Апенините, по традиция изпълнени с много напрежение. В рамките на една седмица ще гледаме две издания на класическия сблъсък.

Тази вечер от 21:45 ч. по RING "нерадзурите" приемат "бианконерите" в първа среща от полуфиналите в турнира за Купата на Италия. 

Дербито датира от далечната 1909 г., когато се играе мач номер 1 от общо 238 до момента между двата италиански гранда.

Снимка: Reuters

Към специалния заряд на срещата допринася и противопоставянето на двамата най-добри голмайстори в Серия "А" - Кристиано Роналдо и Ромелу Лукаку. И двамата имат по 20 гола, но докато Роналдо има шанс тази вечер да поведе класацията, то "Интер" има трудната задача да се справи без Лукаку, който е наказан за една от най-важните срещи за сезона.

Изпуснати нерви и искри между двама титани - Златан Ибрахимович и Рoмелу Лукаку, белязаха победата на "Интер" над "Милан", след която "нерадзурите" се класираха за така жадувания полуфинал с "Ювентус". Цената, която белгийският таран трябва да плати за страстта си е само мач наказание, но какъв - Дерби Д`Италия. Целта на тима от Милано обаче остава непроменена - "Интер" ще се опита да сложи край на 10-годишната суша в турнира за Купата на Италия.

Снимка: Reuters

Голямата звезда в лагера на съперника Кристиано Роналдо обаче е твърдо решен най-после да прегърне трофея, който му се изплъзва от идването му в Торино преди 3 години. "Ювентус" не е триумфирал в турнира от 2018-а затова "бианконерите" са вперили поглед в рекордната 14-а Купа на страната.