на живо

Роналдо и Меси се прегърнаха пред "Златната топка" (СНИМКИ)

Неймар: "Влюбен съм в Меси!"

Минути преди старта на церемонията за определяне на носителя на "Златната топка", тримата претенденти - Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Неймар дадоха обща пресконференция.

Противно на очакванията и появилите се слухове, звездата на Реал (Мадрид) уважи церемонията и дори позира заедно с конкурентите си пред трофея.

“Това е една специална награда. Работиш здраво цяла година, за да можеш да постигнеш велики неща, както в колективен, така и в индивидуален план. “Златната топка” е уникална награда. Любимите ми думи? Това определено са “отдаденост” и “здрав труд”. Всеки трябва да се отнася сериозно към работата си. Всеки трябва да се отнася сериозно към работата си, а това, че съм номиниран за осми път определено не е случайно. Всички сме талантливи, но талант без труд е нищо. Обичам да играя футбол и да чупя рекорди”, бе категоричен Роналдо. Той разкри, че от Меси би взел... левия крак.

Неймар пък си поиска по един крак и от двамата си конкуренти. "Много съм щастлив да бъда част от всичко това и да стоя до тези двама страхотни футболисти, на които се възхищавам. Надявам се пак да бъда тук, надявам се моят отбор да продължава да печели трофеи и това да ми даде възможност отново да изпитам това. Доволен съм от резултатите и от головете, които отбелязах. Трябва да благодаря на своите съотборници за това, да благодаря на Лионел и всички останали. Тези двамата продължават да пишат история!", изрази своето възхищение от конкурентите си бразилеца и добави: "Работя с Лионел всеки ден. Възхищавам му се ме само на терена, но и извън него - заради това каква личност е той. Влюбен съм в него. Той се превърна в мой идол"

Соченият за абсолютен фаворит за спечелването на трофея тази година - Лионел Меси бе скромен в изказванията си. "Дали аз ще спечеля или някой друг - едно и също е. Всяка година се опитвам да играя по-силно от предишната. През последната, за моя радост, успях да надскоча почти всички предишни. Това беше една невероятна година. Хвърлихме много усилия и се справихме добре. Това беше година, изпълнена с щастие и победи, от които ми е трудно да посоча само една", каза той.