на живо

Рони О‘Съливан и Стивън Хендри: Тук сме заради страхотните фенове

Двамата шампиони ще изиграят четири срещи пред българска публика

Lap.bg

Ентусиазираните снукър фенове връщат в България две от легендите на този спорт - Рони О‘Съливан и Стивън Хендри. Двамата пристигнаха у нас като приятели - в един полет, а още тази вечер (5 септември) ще се изправят като съперници един срещу друг.

"За първи път ще играя тук и се радвам. Чувал съм много добри неща от други играчи за атмосферата, за феновете. С Рони не сме говорили за България, но всички казват, че феновете са много ентусиазирани, обичат снукъра. Радвам се, че ме поканиха", каза на летище "София" рекордьорът по титли в снукъра от ранкинг турнири (36) и седемкратен световен шампион - Стивън Хендри.

Снимка: Lap.bg

Той е посещавал България и преди, но за първи път ще излезе пред родна публика за мач и то не само един, а цели четири - в Пловдив (5 септември), София (6 септември), Варна (7 септември) и Бургас (8 септември).

„Феновете тук са страхотни. Обичат снукъра, отнасят се добре с нас по време на мачовете. Знам, че имам много запалени фенове тук. Харесвам страната, културата, хората, храната. Винаги си прекарвам добре тук. Забавлявам се, докато работя. Все едно съм на ваканция, така че за мен е удоволствие да съм тук”, не пести похвали играчът, който има най-много сенчъри брейка (850) - Рони О‘Съливан.

Снимка: Lap.bg

Въпреки интензивната програма, двамата обещаха да покажат най-доброто от играта си. За свободното си време у нас пък ще се отдадат на активно... похапване и сън.

"И преди сме участвали в такива турнета с такава програма. За нас се грижат добре. През деня не правим нищо – ядем, почиваме си, а вечер играем снукър. Изобщо не е трудно.”, поясни Хендри.