на живо

Руски хулигани готвят нападение над украинските фенове

Франция не може да се справи с уличните боеве покрай Евро 2016

Европейското първенство по футбол, провеждащо се във Франция, се превърна в европейско по уличен бой и безредици.

Случващото се в Марсилия в последните дни може да се определи като война. В събота привържениците на Русия превърнаха живота на английските си колеги в истински ад. Сега същите тези фенове на „Сборная” готвят засада и на украинците.

Кои всъщност са въпросните биячи? На Евро 2016 не присъстват обикновени руски фенове, а организирана група ултраси. Сформированието обединява фракциите „Sturdy Fighters” (Toрпедо (Владимир)), „Монолит” и „Funny Friends” (Локомотив (Москва)), както и ултраси на друг столичен тим – ЦСКА. В събота именно тези хора вилняха в Марсилия и изляха гнева си върху английските фенове.

Резултатът: двама британци в болница в критично състояние и много с контузии.

Действията на руските хулигани са организирани. Те са тренирани и отлично подготвени за подобни боеве. Затова и 200 руснаци смазаха над 1000 британци. Въпросните ултраси не спряха до тук.

 След края на срещата Англия – Русия, завършила при резултат 1:1, руските фенове щурмуваха сектора с привърженици на Англия. Островитяните бягаха панически и прескачаха оградите на съоръжението.

А феновете на Украйна съвсем не са хулигани. Сред тях има ултраси на Динамо (Киев) и Днипро, както и на други по-малки местни клубове. При тях обаче липсва организация, което ги превръща в лесна мишена за руснаците.