на живо

Ружди инвестирал всеки лев във фитнес в Глоджево

Шампионът от Рио сам оборудвал залата с тежести в родната си къща

Всеки лев, спечелен от премии от досегашните участия на Ружди Ружди в състезания по лека атлетика за хора с увреждания отивал във фитнеса в родната му къща в Глоджево.

25-годишният атлет, който в Рио не само, че стана шампион, но и подобри собствения си световен рекорд инвестирал всичко, с което разполагал, за да оборудва залата. Помещението е в дома на родителите му - Сайме и Юксел в разградското градче, а когато не е на лагер в Павел Баня - единственото място у нас, пригодено за тренировки на парамолипийците в силовите дисциплини, Ружди леел пот в своето "убежище".

Сега роднините и приятелите му в Глоджево са му подготвили специална изненада. Докато той бил в Бразилия те решили да реновират залата и с общи усилия успели да пребоядисат стените и да я освежат, така че когато Ружди влезе в нея след някой-друг ден, когато шумотевицата около него утихне, да се почувства още по-уютно.

Тази вечер в Глоджево още една изненада очаква новия олимпийски шампион за хора с увреждания. Общината подготвя тържествена церемония в центъра на Глоджево, с която да го приветства с "Добре дошъл".