на живо

Ружди Ружди: Никога не съм мислил да се отказвам (ВИДЕО)

На гости в родния дом на олимпийския ни шампион

bTV

Екип на bTV гостува в родния дом на шампиона ни от параолимпийските игри в Рио де Жанейро – Ружди Ружди. Той бе посрещнат в гр. Глоджево с тържествена церемония и огромна еуфория от страна на жителите.

25-годишният състезател донесе златен медал, подобрявайки собствения си рекорд в тласкането на гюле. Съвсем скоро Ружди ще бъде обявен за почетен гражданин на община Ветово.

 „Започнах от нулата. Моят треньор ме научи на абсолютно всичко. Не съм мислил да се отказвам никога. Обичам да завършвам нещата докрай”, заяви единственият ни медалист от параолимпиадата.

 „Предстои световно първенство в Лондон догодина. Съвсем скоро започвам подготовка, защото много закъсняхме вече”, допълни Ружди.

Майката на олимпийския шампион Сайме Ружди сподели, че е била спокойна за сина си и е очаквала постижението му: „Очаквах победата. Знаех, че може да се справи.”

Чичото на Ружди - Илхан Абтиходжев, който е и кмет на гр. Глоджево, заяви възхищението и гордостта си от златния медал и поставения рекорд.

„Ние винаги сме до Ружди. Той не се нуждае толкова от подкрепа, защото духовно е много силна личност. Доказа за пореден път, че каквото си науми го постига. Цялото населено място се гордее с него”, каза Илхан Абтиходжев.