на живо

Ружди Ружди: Усещам подкрепата на хората (ВИДЕО)

Той е подготвен и за по-добър резултат, убеден е треньорът му Радостин Тодоров

bTV

Световният шампион и рекордьор в тласкането на гюле за хора с увреждания Ружди Ружди заяви, че усеща подкрепа от почитателите на спорта в България. Той оцени като успешно представянето му на първенството в Лондон, на което завоюва златото и отново подобри върховото постижение.

"Беше успешно състезание за мен. Подобрих си резултата. Преди 5 години бях 13-и. Много се радвам, че сега съм първи. През тези години преминах през много трудности. Успях с дисциплина, много тренировки. Много се радвам. Хората ме подкрепят. Казват ми "Напред! Горе главата! Продължавай докато можеш!". Гледам да изпълнявам това и да радвам хората", каза параатлетът на летище "София".

Това е трети рекорд за Ружди, който преди това успя да подобри постижението на параолимпийските игри в Рио де Жанейро и на световното първенство в Гросето.

"Развитието му наистина е уникално. Много трудно в рамките на една календарна година се правят три световни рекорда. Това означава, че той работи постоянно на повече от 100%, което крие рискове от контузии. Имахме проблеми, но успяхме да се справим. Той беше подготвен и за много по-силен резултат. За съжаление времето в Лондон не го позволяваше", оптимист е треньорът му Радостин Тодоров.