на живо

С дрибъл към Книгата на Гинес (ВИДЕО)

Едно 22-годишно момче влезе в историята с уменията си във фристайла

22-годишно момче от кюрдски произход влезе в рекордите на Гинес за фристайл изпълнение с футболна топка. Ребаз Мохамед живее от 6 години със семейството си в Уест Бромич. Тренира футбол в продължение на три години, но после се впуска в нещо по-нестандартно. Вече 4 години изпробва уменията си във фристайла, а скоро става второто кюрдско момче, което влиза в Книгата на Гинес.

"Аз съм един от най-добрите във Великобритания и искам да бъда един от най-добрите в света. Успях да подобря рекорда, който беше 31 дрибъла, а аз успях да дриблирам цели 41 пъти. Това ме прави много щастлив", каза Мохамед.

Семейството е най-голямата подкрепа за Ребаз, който обича да изразява емоциите си чрез движенията с футболна топка.

Фристайлът става все по-популярен сред младите. Ребаз предизвиква изключителен интерес и в социалните мрежи. Той не пропуска да сподели със своите фенове всички екзотични места, на които показва своите качества. Свободният стил се нуждае от много самочувствие, за което е необходимо обучение. Именно самочувствието помага на 22-годишното момче да предизвиква небивал интерес на обществени места. Все повече хора започват да се занимават с тази атрактивна версия на футбола, в която е разрешено използването на всяка част от тялото.