на живо

Сайтът на УЕФА: „Лудогорец” ще се бори за победа срещу ПСЖ

Разградчани въобще не изглеждат аутсайдери в сблъсъка

fcb.ch

С любопитна заявка в сайта на УЕФА излезе промо за двубоя от груповата фаза за Шампионската лига между "Лудогорец" и ПСЖ, който ще бъде предаван пряко по bTV Action на 28 септември от 21:45 ч.

„Три точки – целта пред „Лудогорец” и ПСЖ”, гласи заглавието на материала.

От УЕФА посочват, че и двата тима започнаха с равенства 1:1 участието си в тазгодишното издание на най-престижния клубен турнир – „Лудогорец” като гост на „Базел”, а ПСЖ като домакин на „Арсенал”. Това със сигурност е предпоставка, че на ст. ”Васил Левски” и двата тима ще са максимално мотивирани за първа победа в групата.

От сайта на международната футболна организация изнесоха и интересни факти преди двубоя. Един от тях е, че двата тима никога не са играли помежду си.

Домакинът

Снимка: fcb.ch
- Преди две години „орлите” загубиха всичките си гостувания в първото си участие в Шампионската лига, но понастоящем във второто си участие те записаха точка още в първата си визита.
Снимка: fcb.ch
- През сезон 2014/15 „Лудогорец” спечели четири точки в турнира на богатите, като записа и първата победа на български отбор в груповата фаза – 1:0 срещу „Базел” у дома.
Снимка: fcb.ch
- 15 е броят на головете, които разградчани отбелязаха в квалификационните си мачове преди да влязат в групите на надпреварата. – 2:0 у дома и 3:0 като гост на „Младост” Подгорица, 2:2 у дома и 4:2 като гост на „Цървена Звезда”, 2:0 у дома и 2:2 като гост на „Виктория Пилзен”.  

Гостът
Снимка: Getty Images
- Голът на Единсон Кавани в 1-вата минута срещу „Арсенал” е най-бързото попадение за ПСЖ в историята на Шампионската лига. Освен, че изпусна победата обаче френският тим остана с 10 души в края на мача, когато Марко Верати беше изгонен заедно с нападателя на „Арсенал” Оливие Жиру. Така Верати ще пропусне двубоя в София.
Снимка: Getty Images
- За четвърта поредна година ПСЖ отпадна на четвъртфинал през миналото издание на Шампионската лига, когато отстъпи на „Манчестър Сити” с общ резултат от двата мача 2:3. Тогава в груповата фаза парижани отбелязаха 12 гола и допуснаха само 1.
Снимка: Getty Images
- На стадион „Васил Левски” ПСЖ изиграва първия си мач от европейски клубни турнири през сезон 1982/83 срещу „Локомотив” София в първия кръг на турнира за Купата на европейските шампиони. Българският тим побеждава френския с 1:0 в София, но французите печелят категорично с 5:1 в Париж. ПСЖ не е срещал български отбор оттогава.

Футболисти:
Снимка: Getty Images
- Нападателят на "Лудогорец" Клаудиу Кешерю игра цели 10 години във Франция между 2004 г. и 2014 г., като последователно беше част от „Нант”, „Анже” и „Бастия”.
Снимка: Getty Images
- Крилото на ПСЖ Хесе се изправи сравнително скоро срещу „Лудогорец”. Испанецът влезе като резерва при домакинската победа на „Реал” Мадрид с 4-0 срещу българския отбор от груповата фаза на Шампионската лига на 9 декември 2014 г.