на живо

Стотици чакаха напразно пред касите на Арена Армеец, билети за България - Франция няма! (ВИДЕО)

Системата за продажба не работеше в продължение на 20 часа

Късно снощи българският национален отбор се класира за полуфиналите на Европейското първенство след категорична победа с 3:0 над Германия. Пред погледите на над 12 000 почитатели, момчетата на Пламен Константинов достигнаха до този етап на турнира след силна игра, посветена на младия посрещач Николай Пeнчев, който загуби втория си баща ден по-рано.

Зала „Арена Армеец” не можа да побере всички желаещи да се докоснат до българския отбор и хиляди останаха пред нея да гледат мача на видеостена. Празненствата след победата напомняха тези от 1994, когато националният отбор по футбол стана четвърти в света.

"Не ни дават почти никаква информация. Системата е блокирала, не работи, това е положението. Днес на тази каса не е продаден нито един билет.", сподели пред камерата на bTV жена, която чака на опашката от 7:00 сутринта.

"Никой не знае какво точно се случва. Някои казват, че сайтът за билети е хакнат, а в същото време представители на фирмата твърдят, че сайтът е паднал, поради големия брой заявки и посещения", коментира друга фенка на националите.

Някои от хората пред касите бяха обезпокоени, че когато системата бъде оправена, няма да получат предимство при закупуването на билети, пред тези, които искат да си ги запазят онлайн.

Служителите на касите обясниха, че нямат никаква представа кога продажбата може да бъде възобновена. Те потвърдиха първоначалните информации, че проблемът идва от Словения, където са сървърите на сайта.

"Няма как да отпечатаме билети и да прескочим системата, защото не това е начинът ни на работа", сподели една от служителките.

Вижте повече от ситуацията на касите към 13:00 във видеото.

Само че касите останаха затворени, тъй като интернет страницата блокира. Причината за това най-вероятно е невъзможността на сървъра на сайта да се справи с хилядите заявки, идващи онлайн. Част от феновете заподозряха и хакерска атака. Въпреки неуредиците пред касите продължават да се трупат фенове на „трикольорите”. Някои от тях чакат в студеното време от 7 часа сутринта. bTV следи ситуацията и ще ви информира своевременно за новини.

Снимка: bTV

 

В 16:00 часа днес сайтът все още не може да бъде отворен. В интернет цените "на черно" достигат 85 лева за ценните хартиики. Черна борса се е оформила и за билетите за мачовете в неделя. Малкият финал на първенството тогава ще започне в 17:30, а шампионът на Европа ще бъде определен в мач от 20:30. Билетите за този ден също свършиха вчера.

В 17:30 сайтът все пак отново бе достъпен. Секцията за билети за събота обаче липсва. От Българска федерация волейбол потвърдиха, че в залата не са останали свободни места за полуфиналите. Билети за финалите също не могат да бъдат купени или резервирани на сайта на Ticketportal.