на живо

Само 100 000 лева за ремонт на стадион "Берое"

Пистата била "строителна площадка" при откриването си

bTV

100 000 лева от бюджета на община Стара Загора ще отидат за ремонта на лекоатлетическата писта на стадиона в града след ексцесиите на футболния двубой между Берое и ЦСКА. Пред bTV собственикът на фирмата, построила съоръжението - Александър Тодоров, отправи обвинения срещу лекоатлетическия клуб, който стопанисва пистата.

Липса на застраховка, неизплатени суми и неадекватни решения във връзка с лекоатлетическата писта на стадион „Берое" в Стара Загора. Твърденията са на собственика на фирмата, поставила настилката преди 3 години за 1 млн. 200 хил. лева.

„Трябваше да има самоучастие от лекоатлетически клуб. До колкото имаме информация общината е дала пари на клуба, но те така и не стигнаха до нас", разясни Тодоров.

bTV потърси и мнението на клуба. „Има гаранция, внесена от обединението, която възлиза на 30 000 лева. Тя трябва да остане при нас в клуба, до 30.06.2018, това е по договора, член номер 7.", каза Емилия Драгиева - член на УС на Лекоатлетически клуб Берое.

Тодоров твърди, че Берое дължи общо 180 000 лв.

Екипът ни получи документи и за още дължими суми към фирмата изпълнител. Въпреки опитите ни да се свържем с лекоатлетическия клуб, не получихме отговор за останалите 150 000 лв.

Новата лекоатлетическа писта на стадион „Берое" в Стара Загора беше открита преди близо 3 години. Тогава министерството на спорта инвестира почти 1 млн. лв в съоръжението.

"Много интересно, че тогава пистата се водеше "строителна площадка", а на нея се проведе Балканиада. Имаше сериозни нередности, които продължават. Смятам, че някой трябва да вземе сериозно отношение. Национален обект е, трябва да има отговорност.", заяви Тодоров.

Снимка: stzagora.net

Ремонтът на пистата, който предстои след ексцесиите по време на двубоя между Берое и ЦСКА ще трябва да бъде покрит от бюджета на община Стара Загора.

Той трябва да започне в най-кратки срокове, защото след 2 месеца на стадион „Берое" ще се проведе международния турнир „Самарско знаме".