на живо

Съотборничките на Цвети Стоянова: Тя е наша сестра

"Златните момичета" носят специален медал за Цвети Стоянова

facebook.com/inaananieva

Националният ни ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронзов медал на европейското първенство в Холон, Израел. Момичетата успяха да завоюват отличието в съчетанието с обръчи и бухалки. Във финала с ленти те останаха четвърти.

Ансамбълът посвети отличието на титулярката Цветелина Стоянова, която направи опит за самоубийство преди няколко дни. Тя получи и почетен 6-ти медал от организаторите на Европейското първенство.

Засега от болница "Пирогов", където се лекува Стоянова, не съобщават за промяна в състоянието й.

Ето какво казаха съотборничките на Цвети Стоянова след състезанието:

Християна Тодорова: „През цялото време мислих за Цвети, през цялото време си повтарях „За Цвети”... гледай уреда до край за Цвети. Тези пет дни откакто сме тук не мислим за нищо друго. Тя е наша сестра. Тя не е наша приятелка, не е наша съотборничка. Тя е наша сестра и все едно член от семейството ми в момента се бори за живота и това ме убива и мен.

"Този медал го посвещаваме на Цвети. Организаторите ни дадоха шест медала и този медал отива директно при Цвети", завърши тя.

Ренета Камберова: "Това беше най-голямата битка, която сме водили някога в живота си. Това беше не само състезание. Тук ставаше въпрос наистина на живот и смърт. Искам да им благодаря от името на целия отбор, от името на целия треньорски щаб, от името на Илиана Раева. Страшно им благодарим, защото ние бяхме на ръба и хората, които ни подкрепиха ни показаха верния път.

Треньорката на ансамбъла Ина Ананиева също не остана безразлична след участието на българките: „Те показаха как правят големите спортисти. Това, което направиха тези момичета...  излязоха и изиграха четирите си съчетания абсолютно без грешка. Останаха тук и се бориха докрай”.