на живо

Съотборниците се подиграват на сръдльото Робен (ВИДЕО)

Холандецът не изглеждаше доволен от смяната си в 85-та минута

Getty Images

Със смях и подигравки - така посрещнаха на резервната скамейка на "Байерн" Мюнхен сърдития Ариен Робен. Холандецът беше сменен в 85-та минута в мача на баварците срещу "Борусия" Мьонхенгладбах от последния кръг в "Бундеслигата".

Възпитаниците на Карло Анчелоти победиха в 1:0 с гол на Томас Мюлер. Пет минути преди края на мача Ариен Робен получи знак от скамейката, че трябва да бъде сменен. Футболистът не прие добре това решение на треньорския щаб.

Той първо отказа да поздрави Анчелоти, а след това седна на скамейката видимо недоволен.

Съотборниците му - Франк Рибери, Джером Боатенг и Рафиня, очевидно се забавляваха на ситуацията и не спряха да се смеят и подиграват на сърдития холандец.

Самият Анчелоти коментира действията на Рибери на пресконференция след края на срещата. "И аз никога не съм бил щастлив, когато ме сменяха, докато бях играч. Нямам проблем с реакцията му", лаконичен беше треньорът.

Робен е част от състава на "Байерн" Мюнхен от 2009 г. насам. За баварците той е изиграл 245 мача, в които е вкарал 126 гола. Петкратен шампион е на Германия, а през сезон 2012/2013 вдигна трофея и в Шампионската лига.