на живо

САЩ разби волейболните ни мечти за топ 6 в света

Американците спечелиха с 3:0

САЩ победи България с 3:0 (25:20, 25:20, 25:18) в среща от втория етап на световното първенство по волейбол и така лиши страната ни от участие във финалната шестица в Торино. 

Американците доминираха през целия мач в "Арена Армеец" и на практика си гарантираха класиране напред.

Срещата започна точка за точка, но при 7:6 "янките" направиха успешна тройна блокада и поведоха с 8:6 при първото техническо прекъсване. Волейболистите на Джон Спероу не позволяваха на "лъвовете" да скъсят максимално дистанцията, а втората техническа пауза дойде при резултат 16:13 за тях.

Снимка: Lap.bg

До края на първия гейм българите не успяха да намерят отговор на атаките на гостите - 25:20 за САЩ. 

През втората част срещата не се промени особено, като българите продължиха да допускат неточности при посрещане и на сервис, докато американците бяха почти безгрешни в атака. Така на второто техническо прекъсване те водеха с 16:9. При 22:17 родните "лъвове" се активизираха и направиха няколко добри отигравания, но и те не бяха достатъчни за успеха в гейма - 25:20 и 2:0 за "янките".

Снимка: Lap.bg

Американците набързо поведоха с 2:0 в третата част, но този път "лъвовете" показаха зъби, обърнаха за 4:3, след което поведоха с 8:6 при първото техническо прекъсване.

В няколко ключови ситуации момчетата на Пламен Константинов допуснаха грешки и така второто техническо прекъсване в частта дойде при аванс от 16:13 за "янките". До края американците не изпуснаха инициативата и затвориха мача с 25:18.

В последния си мач утре "лъвовете" се изправят срещу Канада.