на живо

Съзвездие от волейболни национали подсилва отборите в турнира за Купата на България

Мачовете стартират на 25 април

Няколко волейболисти от представителния тим на България ще запълнят времето между ангажиментите си с клубните тимове и с националната фланелка с участие в турнира за Купата на България.

Срещите от него стартират на 25 април. Тимовете са разделени в две групи по три.

В Бургас сили ще мерят Добруджа, Нефтохимик и Миньор (Перник), докато в Дупница ще си съперничат Арда (Кърджали), Монтана и Марек.

Българската федерация по волейбол разреши за тези мачове отборите да картотекират нови попълнения.

Така либерото Теодор Салпаров, който вчера триумфира за втора поредна година на финала на Шампионска лига, ще бъде един от козовете на Нефтохимик. Към отбора ще се присъедини и централният блокировач Николай Николов.

Монтана ще може да разчита на Теодор Тодоров и бившия капитан на националния отбор Тодор Алексиев.

В Марек се завръща диагоналът Цветан Соколов, който ще пристигне непосредствено преди мачовете, заради ангажименти с клубния си тим в Турция.

Тодор Скримов, който остави страхотно впечатление в първенството на Италия със своя Милано, ще облече фланелката на Миньор (Перник).

Шампионът Добруджа има подкрепления от Азия. Светослав Гоцев, който се подвизаваше в Иран, и Мирослав Градинаров, който играеше в Катар, ще помагат на тима да спечели трофея.

Това не е единствената добра новина от Добрич. Отборът заяви, че ще участва в турнира Шампионска лига следващия сезон. За целта клубът получи подкрепа от кмета на града.