на живо

Седем шампиони в Брюксел в подкрепа на София

Днес София приема приза за европейска столица на спорта през 2018 г.

Брюксел, Елена Яръмова

Седем звезди на българския спорт ще "изгреят" в Европейския парламент. Йорданка Благоева, Евгения Раданова, Тереза Маринова, Таня Богомилова, Румяна Нейкова, Екатерина Дафовска и Йордан Йовчев пристигнаха в Брюксел , за да подкрепят София. Днес градът ще получи приза „Европейска столица на спорта за 2018 г ”.

Българи, които живеят в Брюксел, се радваха на именитите спортисти, припомняха си емоциите от техните успехи и се снимаха за спомен. Вчера шампионите се срещнаха с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и с евродепутата Андрей Ковачев. Бившият спортен министър в служебното правителство Евгения Раданова сподели,че се надява спечеленото домакинство на София да се отрази положително на спорта.

”Щастлива съм, че София спечели приза за Европейска столица на спорта през 2018 г. Надявам се, че това ще задължи да надграждаме и подобряваме възможността на столичани да спортуват”, каза Раданова. Кметът на София Йорданка Фандъкова ще приеме отличието на церемонията в Европейския парламент, която ще се проведе тази вечер. Бургас пък ще бъде официално обявен за ”Европейски град на спорта за 2015 г ”. В Брюксел е кметът Димитър Николов.

 

Тагове:

@