на живо

"Селтик" прекрачи прага на Шампионската лига след много треперене (ВИДЕО)

Шотландците загубиха гостуването си на "Апоел" Беер Шева с 0:2, но с общ резултат 5:4 влизат в групите на турнира

БГНЕС

"Селтик" се добра до груповата фаза на Шампионската лига, макар и да поднесе грандиозни страдания на феновете си в реванша с "Апоел" Беер Шева. "Детелините" загубиха с 0:2 мача в Израел, след като бяха спечелили с категоричното 5:2 първия мач в Глазгоу.

"Апоел" започна срещата много мотивирано и в 15' стигна до дузпа за нарушение извън наказателното поле. Махран Ради обаче пропусна.

Малко по-късно централният нападател на "Апоел" Лусио Мараняо бе сменен принудително, а появилият се на негово място Бен Сахар вкара за 1:0 в 21'. Той засече центриране от ъглов удар и след удар с глава вкара топката в мрежата.

Снимка: БГНЕС

Това надъха допълнително домакините, но един от най-важните им играчи - Маор Меликсон също получи контузия и напусна мача. Така до почивката нов гол не падна, но веднага след нея имаше още радост за феновете на "Апоел".

В 47' безобразна грешка на вратаря на "Селтик" - Крейг Гордън подари на "Апоел" втори гол. Стражът изпусна топката след нелеп сблъсък със свой съотборник и от 2 м Овидиу Хобан вкара за 2:0.

Така "Апоел" имаше цяло второ полувреме на разположение да стигне до трети гол, но не успя. "Селтик" пък се класира за груповата фаза на Шампионска лига за първи път от 2013 г.

Снимка: БГНЕС