на живо

Семейство Казанови - когато успехът се предава от баща на дъщеря (ВИДЕО)

Милко и Любомира разкриват пред Димитър Тасев чий медал е по-красив

bTV

През 1996 г. в Атланта Милко Казанов и Адриан Душев стават бронзови олимпийски медалисти в кану-каяка. Милко посвещава отличието си на дъщеря си - Любомира, която тогава е само на няколко месеца.

"Ето и доказателство, че е посветен на нея. Веднага щом се прибрах вкъщи я снимахме с медала", показва фотография от тогава Казанов.

Снимка: bTV

20 години по-късно малкото момиче от снимката също триумфира с олимпийско отличие. Любомира е част от ансамбъла ни, завършил на трето място на игрите в Рио де Жанейро.

"Пътят беше доста труден и коварен, защото влязох в отбора при лоши обстоятелства, но дадох всичко от себе си и много силно вярвах, че ще успея да се справя", разказва гимнастичката пред Димитър Тасев.

Казанова дълги години беше резерва в ансамбъла и получи титулярно място след опита за самоубийство на Цветелина Стоянова дни преди европейското първенство в Израел.

Разказът на семейство Казанови пред Димитър Тасев за ценностите и предизвикателствата на живота, гледайте в предаването "120 минути" тази неделя (18 септември) от 17:00 ч. по bTV.