на живо

Семейството на Меси отрича за "Панамските документи"

Обвиненията са неверни и опетняващи репутацията му, твърдят близките на футболиста

Getty Images/Guliver Photos

Семейството на Лионел Меси отрича твърденията на испански медии за участието на нападателя в т.нар. „Панамски документи”.

Органите на реда по цял свят започнаха разследване за финансови измами, след като изтекоха документи, съдържащи данни от последните 40 години, от които става ясно, че панамска компания е давала юридически консултации при регистриране на компании в офшорни зони.

„Панамските документи” разкриват финансовите сделки на видни бизнесмени и силни политически фигури.

Да държиш пари в офшорни компании не е незаконно. Но според испанският вестник „Ел Конфидентал” 28-годишният нападател на Барселона е създал компания с ясната цел да прикрива данъци. До момента твърденията на изданието не могат да бъдат потвърдени на 100%.

„Лионел Меси няма нищо общо с това, в което го обвиняват и не е създал мрежа за пране на пари. Всички обвинения срещу него са неверни и опетняващи репутацията му”, се твърди в изявлението на семейството на аржентинеца.

Близките на 5-кратния носител на „Златната топка” са дали нареждане на адвокатите си да започнат наказателни процедури срещу медиите, които са възпроизвели тази история.

Барселона подкрепя своята най-голяма звезда. „Отборът предоставя на разположение на семейството на Меси всички свои съдебни, административни и данъчни средства, които биха могли да му бъдат от полза за изчистването на името на играча”, гласи съобщение на „каталунците”.