на живо

Семейството на Наим спира комуникацията с турските медии

Братът на Сюлейманоглу: Той е отчаян

Семейството на най-великия щангист за всички времена Наим Сюлейманоглу, който се намира в критично състояние в болница в Истанбул, спира комуникацията с турските медии. Решението е на брата на трикратния олимпийски, седемкратен световен и седемкратен европейски шампион - Мухарем Сюлейманоглу.

Джобния Херкулес беше приет в болница в Истанбул заради остра цироза на черния дроб. Той беше поставен в медикаментозна кома, а по-късно изваден от нея. Нуждае се от спешна трансплантация на черен дроб, а именно брат му е сочен за почти сигурен донор.

Мухарем Сюлейманоглу е разтревожен и от депресията, в която изпаднал Наим.

"Аз съм изживял живота си. Ако ще умирам, да умирам", тези тежки думи авторът на 46 световни рекорда заявил пред брат си при последния им разговор.

В същото време, турската преса продължава да твърди, че чернодробната трансплантация е в процес на подготовка. И ще бъде извършена. Днес, утре или най-късно до края на седмицата.

Братът на Наим разкри, че щангистът вече шест месеца е на ръба, вследствие на проблеми с наднорменото тегло и сърцето. Освен това легендарният щангист страда и от диабет.

Вчера лекуващите лекари на трикратния олимпийски шампион съобщиха, че тежкото му състояние е довело до отказване на един от бъбреците му.