на живо

Серхио Перес катастрофира на пистата в Унгария, размина се без наранявания (ВИДЕО)

Хамилтън с най-добро време, Росберг втори

Пилотът на Форс Индия Серхио Перес претърпя нелека катастрофа в първата свободна тренировка преди Гран При на Унгария, но за щастие остана невредим.

На завой №11 той се качи на бордюра с лявата част от колата си, в този момент задната му дясна гума поддаде и болидът се завъртя. Перес натисна спирачката, но не успя да избегне сблъсък с предпазната ограда, а след това и преобръщане на болида му.

За радост на всички мексиканецът съобщи по радиостанцията, че е наред. Въпреки това при него веднага пристигна лекарски екип, който направи преглед на място. Перес изглеждаше леко наплашен, но успя да вдигне ръка и да помаха на феновете, които от своя страна го изпратиха с аплодисметни.

Малко по-късно колата му бе махната от пистата, а мястото на проишествието бе почистено и тренировката продължи.

Днес всички във Формула 1 отдадоха почит на пилота на "Маруся" Жул Бианки, който в края на 2014 година катастрофира тежко по време на Гран При на Япония и прекара девет месеца в кома преди да почине през миналата седмица.

Иначе в днешния ден световният шампион Люис Хамилтън с „Мерцедес“ даде най-добро време. Британският пилот направи 18 обиколки на пистата „Хунгароринг“, като в най-бързия си тур регистрира време от 1.25,141 минути.

Хегемонията на „Мерцедес“ затвърди и Нико Росберг, който даде второ време. Той бе по-бавен от съотборника си с 0,109 секунди.

Финландският пилот на „Ферари“ Кими Райконен остана трети.