на живо

Серина Уилямс е бременна и ще пропусне остатъка от сезона (СНИМКА)

Американската тенисистка не е участвала в турнир от Откритото първенство на Австралия насам

Getty Images

Носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс очаква първото си дете в края на годината. Това разкри самата 35-годишна тенисистка със снимка в Снапчат, а новината след това беше потвърдена от говорителката ѝ.

В социалната мрежа Серина публикува кадър на издутото си коремче и многозначителен текст към нея - "20-та седмица". 

Това е първа бременност за световната номер 2 в момента, която със сигурност ще пропусне остатъка на сезона. През декември 2016 г. Серина обяви годежа си със съоснователя на социалната платформа Reddit Алексис Оханян, който е с 2 години по-млад от нея.

Новината за бременността на тенисистката разплита мистерията около отсъствието на Уилямс от кортовете. За последно тя игра на Откритото първенство на Австралия през януари, където спечели титлата след спор на финала с нейната сестра - Винъс. Това означава, че тя е постигнала успеха докато е била в ранен етап на своята бременност.

Очаква се следващата седмица Серина да се завърне на върха в световната ранглиста, а според правилата на WTA бъдещата майка може да запази тази позиция, ако се завърне на кортовете до 12 месеца след раждането.