на живо

"Севиля" победи "Атлетико" и излезе начело в Испания

Стивън Н'Зонзи реализира единственото попадение в мача

Getty Images

"Севиля" се наложи над "Атлетико" Мадрид с 1:0 в мач от деветия кръг на испанското първенство. По този начин андалусийците оглавиха класирането в Примера дивисион. Единственото попадение на стадион "Рамон Санчес Писхуан" бе дело на Стивън Н'Зонзи.

В 7-ата минута гостите получиха отличен шанс да открият резултата, след като Кевин Гамейро беше спрян с нарушение на границата на наказателното поле. Антоан Гризман обаче изпълни прекия свободен удар право в стената. 

В 21-ата минута Стивън Н'Зонзи шутира от 19 м, но топката премина над гредата. Десет минути преди края на първата част "дюшекчиите" получиха и първата си добра възможност за попадение. Анхел Корея получи страхотен пас с глава от Гамейро, но ударът му премина в страни от вратата.

До края на първата част положенията за тима на Диего Симеоне преобладаваха, но все пак двата тима се оттеглиха при 0:0 на почивката.

Второто полувреме започна с пропуск на Самир Насри, който можеше да открие резултата в полза на "бяло-червените". В 49-ата минута френския халф нацели гредата. 

Победното попадание падна в 73-ата минута. Стивън Н'Зонзи бе изведен зад гърба на защитата на "Атлетико" и с диагонален удар по земята не остави шансове на Ян Облак.

"Дюшекчиите" завършиха срещата с човек по-малко, след като в 77-ата минута червен картон получи Коке.

За "Севиля" това бе трета поредна победа, но тимът на Хорхе Сампаоли може да бъде свален от върха в подреждането, ако по-късно днес "Реал" Мадрид победи у дома "Атлетик" Билбао.