на живо

Шампион и в живота

Европейски златен медалист се възстановява след 3-часова операция

Getty Images

Златният медалист на 200 м от европейското първенство в Амстердам през юли - Бруно Хортелано, претърпя автомобилна катастрофа в испанската столица Мадрид. Спринтьорът се е намирал на пътническата седалка по време на инцидента вчера.

Веднага след катастрофата той бива откаран в най-близката болница със скъсани сухожилия и счупени кости в дясната ръка.

Снимка: Getty Images

Днес от лечебното заведение разкриха, че Хортелано се намира в стабилно състояние след направената му 3-часова операция. Агентът на спринтьора  - Алберто Армас, сподели пред медиите, че първата интервенция е преминала успешно, а сега предстои втора.

"В най-засегнатата област ръката му е възстановена. Единствено кутрето няма да може да бъде напълно реконструирано. Най-важното нещо в момента е, че ръката му не е инфектирана", каза Армас.

Бруно Хортелано се окичи със златото на 200 м на европейското първенство в Амстердам през юли. До последно той не знаеше, че е шампион и това му беше съобщено от журналистката, взимаща му интервю след състезанието.

Вижте реакцията му, при превръщането на сребърния медал в златен:

24-годишният лекоатлет взе участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро, но не успя да премине квалификациите на 200 м.