на живо

Шампионът Усик нокаутира и пенсионира Белю (ГАЛЕРИЯ)

Разочарование за зрителите в "Манчестър Арена"

Олександър Усик нокаутира в осмия рунд Тони Белю и защити четирите си пояса от всички световни федерации по бокс, както и този на списание "Ринг". Така абсолютният световен шампион в полутежката категория записа 16-та победа от 16 мача и 12-та с нокаут.

Британецът Белю започна отлично и взе първите рундове, давайки надежда на феновете в "Манчестър Арена", че може да поднесе изненадата. Фаворитът Усик обаче постепенно навлезе в ритъм. Стигна се до осмия рунд, в който той нанесе серия тежки удари в лицето на Белю и го повали. Съдията прецени, че британецът няма да може да се изправи и отсъди край на срещата.

Снимка: Getty Images

Това бе последният мач в кариерата на Белю (вече 30-3-1, 20 с нокаут). Британецът се разплака след поражението и поздрави многократно съперника.

За Усик това може би също бе последен двубой, но не в кариерата му, а в полутежката категория. Украинецът, който победи Тервел Пулев в полуфиналите на олимпийските игри през 2012 г., възнамерява да се откаже от всичките си пояси и да качи категория. Голямата му цел е битка с Антъни Джошуа.

Тагове:

@