на живо

Маевска: Като гимнастичка не сбъднах мечтата си, но го направих като треньор (ВИДЕО)

Двете с Весела Димитрова се допълват идеално

Маевска: Като гимнастичка не сбъднах мечтата си, но го направих като треньор (ВИДЕО)

Михаела Маевска е не просто помощник-треньор на Весела Димитрова. Тя е разумът в страхотния тандем, който двете оформиха, и с който превзеха света на гимнастиката през последните 5 години.

Снимка: Lap.bg

Капитанът на ансамбъла, който през 2016 г. зае трето място на олимпийските игри в Рио де Жанейро, веднага след отказването се впусна в ново предизвикателство и стана част от треньорския щаб на новите "златни момичета".

Снимка: Reuters

И както самата тя казва "като гимнастичка не успях да сбъдна мечтата си за олимпийско злато, но пък го постигнах като треньор".

"2021-а беше една незабравима година за гимнастиката. Бях много сигурна, че ще станем първи в Токио. Момичетата бяха толкова подготвени, че единствено съдийките можеха да променят това те да не са първи", категорична е Маевска.

Маевска и Димитрова се допълват перфектно. Именно в техния страхотен екип се крие тайната на успеха на ансамбъла ни: "Не мога да бъда строга като нея, но успявам да успокоя нещата, когато се налага", разкрива със загадъчна усмивка тя.

Снимка: Getty Images

Признава, че й е невъзможно да направи сравнение между чувствата си през 2016-а и олимпийския връх през 2020-а.

"2016-а за мен беше много по-емоционална, тъй като много страдах и чаках този медал. Сега вече по друг начин приемам нещата."

Снимка: Lap.bg

След кулминацията в Токио Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова решиха да прекратят кариерите си. Направиха го със зрелищен бенефис-спектакъл, наречен "Сън". 

Следващият ансамбъл вече се готви усилено, тъй като летвата е вдигната доста високо. Самото предизвикателство да се започне от нулата е основната причина Михаела да продължи като помощник-треньор и на новосформирания отбор.

Снимка: Lap.bg

"Имаше съмнения за миг дали да продължим, но след като Весела реши, че ще остане, и аз реших да остана. Заради предизвикателството да започнем от нулата и да направим нов отбор.", казва още тя и добавя, че най-голямата сила на тима ни е "техният екип".

А думата, с която Михаела би описала 2021 година е съвсем простичка, но и изключително ценна - щастие.