на живо

Тодор Янчев: Няма нищо по-хубаво от това да работиш за любимия си отбор

Всяка една ситуация, която ни се струва недобра, има скрит замисъл и послание, каза помощник-треньорът на ЦСКА

Тодор Янчев: Няма нищо по-хубаво от това да работиш за любимия си отбор

Да работиш със сърце, за кауза, която обичаш и за нещо, успяло да ти даде толкова позитивни емоции през годините. Тези хора се наричат щастливци. А сред тях е и помощник-треньорът на футболния ЦСКА Тодор Янчев.

През 2021 г. той, като част от щаба на наставника Стойчо Младенов, се завърна в ЦСКА. Янчев облече за първи път червената фланелка като футболист през 2000 г., а с тима от стадион „Българска армия“ спечели 3 пъти титлата на България, веднъж Купата и два пъти Суперкупата на страната. През 2021 г. той помогна на „червените“ да играят в първото издание на Лигата на конференциите.

„Годината беше изпълнена с много хубави моменти. Като се връщам, още в първия ден, когато получихме поканата да работим в ЦСКА, една еуфория ме обзе, все едно се връщаш в родния си дом. Лека-полека започнахме да се запознаваме с момчетата, с отбора като цяло. Влизането в Лигата на конференциите и този вълнуващ мач с "Виктория" Пилзен... Все хубави моменти. Можем само да бъдем доволни от работата, която свършихме. Няма нищо по-хубаво от това човек да работи в България, още повече, когато става дума за любим отбор, какъвто е ЦСКА. Тук всичко е по-различно - хората, семейството е близо, феновете, които са ни подкрепяли като играч“, каза Янчев.

Снимка: Lap.bg

ЦСКА продължава в битката за връщане на титлата на стадион „Българска армия“. Тимът изостава на 2 точки от лидера „Лудогорец“.

С присъщата си скромност Янчев анализира изминалите 12 месеца.

„В началото, като поехме отбора, тайничко сме се надявали да постигнем този успех. В края на годината, когато обърнем гръб на ситуациите, в които се намирахме, можем да бъдем много доволни и с горда глава. Ние сме максималисти, можеше и по-добре да се представим в Лигата на конференциите, но пък другаде се представихме много добре. Така че всичко е нормално. Нещо, което се е случило, е трябвало да се случи. Не връщам лентите назад и да търся други пътища. Българите сме казали "Като се обърне каруцата, пътища много", така че трябва да сме позитивни. Всяка една ситуация, която ни се струва недобра, има скрит замисъл и послание, което може да си анализираш“, категоричен е той.

За следващата година той си пожелава това, което е правил винаги – да радва публиката. Е, не с топка в крака, но като част от любимата си „червена“ машина.

Снимка: Lap.bg

„Любовта на хората и да успяваме да ги направим щастливи. Знаем, че футболът е социален феномен. Игра е, но тя значи много за всички хора. Искаме отборът да бъде успешен, конкурентен на "Лудогорец" и дай, Боже да върнем шампионската титла на "Армията". Това е клуб, който е закърмен с идеята да побеждава и успехите са го съпътствали от основаването“