на живо

Шефът на "Цървена звезда": "Лудогорец" няма допирни точки с българския футбол

Звездан Терзич показа сериозни знания за българския шампион

Шефът на "Цървена звезда" - Звездан Терзич, разкри пред сръбски сайтове , че футболистите му не мислят за реванша с малтийския "Валета", а са насочили поглед към евентуалната среща с "Лудогорец".

Жребият за третия предварителен кръг на Шампионска лига, изтеглен днес, определи българските шампиони да играят срещу отбора от западната ни съседка. Двата тима обаче ще се срещнат, само ако отстранят съперниците си в настоящата фаза на турнира.

"Лудогорец" трябва да изиграе мача-реванш срещу черногорския "Младост" (Подгорица), а сръбският тим да посрещне на своя стадион "Валета" за втора среща от втория предварителен кръг. И сърбите и българите обаче имат предимство след първите сблъсъци.

"Притеснява ме, че никой вече не мисли за "Валета", а само за "Лудогорец". Ще се възползвам от тази възможност, за да поканя феновете на моя тим да подкрепят отбора на стадиона за реванша във вторник. Първо трябва да отстраним "Валета", за да се класираме за третия кръг. Чак тогава ще говорим за "Лудогорец", каза Терзич.

Шефът на "звездашите" показа и завидни познания за моментното състояние на българския шампион, който през 2014 г. отстрани "вечния съперник" на сръбския тим - "Партизан".

"Жребият можеше да е и по-добър, но можеше и да е по-лош. "Лудогорец" е някъде по средата. Имат добър и опитен състав, в който играят само двама български национали - вратарят и капитанът Дяков. Всички останали са южноамериканци - бразилци, аржентинци, уругвайци. Шефовете на "Лудогорец" им плащат добре. Един от началниците е сред най-богатите хора в България, има кораби, мултимилиардер е. Вложил е много в отбора и добре му се изплаща", уточни колегата на Кирил Домусчиев.

Снимка: Lap.bg

"Не си мислете, че те са поредният български отбор. "Лудогорец" няма никакви допирни точки с българския футбол, освен че играе там. Сериозен клуб са, неудобен съперник. Миналата година играхме контрола срещу тях и изгубихме с 1:3. Само да уточня, че тогава играеше и националния отбор и бяхме без някои от основните си състезатели", сподели наблюденията си Терзич.

Той разкри как отборът на "Цървена звезда" ще се подготви за евентуалният мач срещу "Лудогорец"

"Най-вероятно треньорът ще изпрати някой да ги следи във вторник на реванша срещу "Младост". Наша местна телевизия предава първата среща и от там ще ни изпратят запис. Не са непреодолим отбор, но ни чака доста тежка работа", завърши Терзич.