на живо

Шест медала за България от "Спешъл Олимпикс" (ВИДЕО)

Две златни, едно сребърно и три бронзови отличия за състезателите ни до момента

Шест медала за българските състезатели на зимните игри "Спешъл Олимпикс" в Австрия. Осемте ни атлети се представят отлично до момента, а в спорния форум участват представители на над 100 нации.

Два златни, един сребърен и три бронзови медала спечелиха до момента атлетите ни по ски бягане, бягане със снегоходки, супер-гигантски и гигантски слалом.

Първият медал - сребро, ни донесе Михаил Якимов. А днес отново в алпийските ски два бронзови медала спечелиха Мариела Налбантова и Радена Ангелова.

"Всичко е направено така, все едно е Световна купа по ски, а и децата от всички държави карат перфектно ски и нашите не изостават по назад от тях. Сами можете да си представите на тези деца, които са сред себеподобни, сред 10 хиляди усмивки като техните, с медалите, на една прекрасна церемония по награждаване, с медалите как се чувстват. Просто сияят, спят с медалите", каза ръководителят на бъгларската група Антон Хиджов.

Другите медали са златни за Славка Стоянова и Калин Георгиев от ски бягането и още един бронз за Валя Черкезова от състезанието 100 метра бягане със снегоходки.

"Те толкова много се радваха, когато станаха първи на 50 метра и момичето и момчето, и Славка и Калин. Те бяха страшно изненадани от своя успех, както и ние, защото наистина противниците са много силни. Конкуренцията е наистина много сериозна и те трябваше да дадат всичко от себе си, но се справиха прекрасно", каза другият ръководител на делегацията ни Емил Иванов.

Зимното издание на "Спешъл Олимпикс, в което тази година участват 2700 атлета с интелектуални затруднения, продължава до събота.