на живо

Ще има ли Световна купа по спортна гимнастика и акробатика във Варна? (ВИДЕО)

Близо 900 състезатели от 40 страни пристигат в началото на май

Ладислав Цветков

Ремонтът на Двореца на културата и спорта във Варна няма да бъде напълно завършен за Световната купа по спортна гимнастика и акробатика. Първото в света съвместно състезание на двата спорта ще се проведе от 5 до 10 май. Заради изискванията на ФИГ, в България няма друго подходящо съоръжение, което да приеме надпреварата.

"Притеснени сме, че технологично този ремонт върви със закъснение. Ежеминутно излизат проблеми и се съобразяваме с всеки един детайл. Миналата година при срещите ни гаранцията беше, че ремонтът ще приключи на 15 април. Но ние все пак виждаме усилията, които се полагат. Ние сме с ясната представа, че всичко ще бъде на косъм", каза председателят на Организационния комитет Йордан Йовчев.

Българската федерация по спортна гимнастика е на второ място в световната класация за добра организация и лоялност. Провал на Световната купа ще нанесе тежки последствия върху имиджа на страната ни.

"Един евентуален провал ще бъде неимоверно голям пропуск за нас като държава. Досега няма страна, която е взела домакинство и не го е провела. Времето е малко, а ремонтните работи са големи. Недопустимо е да пропуснем една Световна купа, да не говорим за финансовите и морални последици. Невъзможно е състезанието да бъде преместено в друга зала или в друг град”, допълни Йовчев.

В престижния турнир ще участват близо 900 състезатели от 40 страни.

Тагове:

@