на живо

Силен старт за България на европейското първенство по кану-каяк в Пловдив

Три български лодки се класираха директно за финалите

Три български лодки се класираха директно за финала след стартовете на 500 метра от сутрешната сесия на първия ден от европейското първенство по кану-каяк за юноши, девойки и младежи до 23 години, което започна в Пловдив.

На 500 метра едноместно кану Ангел Кодинов завърши втори в серията си като запази сили на финала и беше изпреварен от Виктор Глазунов (Полша). Кодинов е с трето време от шестимата кануисти, които намериха директо място в битката за медалите, която е от 16.44 часа в петък.

Страхотна гонка направи четворката кану при юношите в състав Емил Банков, Теодор Ташков, Атанас Хорозов и Кирил Мичоров. Българите финиширата втори в серията си само на 224 хилядни след екипажа на Украйна. Финалът е в петък от 13.25 часа.

Директо за финала се класира и двойката ни каяк при младежите до 23 години Велиян Бъчваров и Христо Реков, които финишираха трети в серията си. БЪлгарите ще спорят за медалите в 17.26 часа в петък.

Радослав Стефанов и Денис Димитров (двойка каяк - юноши) останаха на 792 хилядни от победителите в серията, които се класираха директно за финал. Българите ще преследват класиране през полуфинал.