на живо

Симеоне: Искаме титлата

Треньорът на Атлетико: Байерн е най-силният съперник срещу когото съм се изправял

Getty Images

Атлетико (Мадрид) е първият финалист в тазгодишното издание на Шампионска лига.

Късно снощи испанците загубиха с 1:2 от Байерн (Мюнхен) на "Алианц Арена", но минималната победа с 1:0 в първия мач, както и отбелязаният гол на чужд терен, ги класираха за втори път в последните три години на финал в най-комерсиалния турнир.

От щаба на Атлетико бяха изключително щастливи от постигнатия резултат. Ето реакциите им след последния съдийски сигнал:

Диего Симеоне, старши треньор на Атлетико: "Играхме срещу най-силния съперник, срещу който съм се изправял през моята кариера. Особено през първото полувреме. Но моите момчета обичат футбола и играха много добре. Справихме се по перфектен начин с напрежението след гола и успяхме да върнем попадението. Беше страхотно, че успяхме да го направим и да надвием втория от трите най-силни отбора в Европа.
Гордея се от играта на моите футболисти. Искахме да покажем нашия характер и нашия стил, а Байерн ни позволи да играем по начина, по който ние умеем. Сега имаме шанс да спечелим и купата, за което ще се подготвим по най-добрия възможен начин.
Не е изненадващо, че се представяме по този начин, защото в последните години се развихме много като отбор. Имаме силни млади футболисти, които притежават отборен дух и се адаптират отлично към стила на Атлетико Мадрид. Обожаваме да играем футбол и искаме да спечелим купата".

Антоан Гризман: "Доволни сме. Мачът беше много, много труден, а съперникът беше могъщ. В този мач трябваше да се защитаваме с много хора и едновременно с това да търсим гол, но успяхме да го направим. Байерн бяха по-добри от нас в този мач, но ние вкарахме гол на чужд терен и в крайна сметка това е най-важното. Трябва да останем здраво стъпили на земята и да мислим за първенството, преди да започнем да се готвим за финала".

Фернандо Торес: "Беше много напрегнато, но се класирахме заслужено на финала и се гордеем от нашата игра в двата мача срещу Байерн. Имаме шанс да постигнем неща за Атлетико, които никой друг в историята не е успял. Няма значение кой ни е съперник, защото сме готови да бием всеки".

Енрике Сересо, президент на Атлетико: "Все тая кой ще бъде нашият съперник на финала. Искаме да спечелим този трофей и се надявам най-накрая да успеем да го направим. Сега обаче не е време да мислим за това, а да поздравим футболистите и треньорите. Благодаря им, защото днес се бореха като лъвове, както винаги го правят".