на живо

Синът на легенда дебютира за ПСЖ (ВИДЕО)

Тимъти Уеа върви уверено по стъпките на баща си

Наближаващата среща между ПСЖ и "Реал" Мадрид даде възможност на някои футболисти, които по-рядко се появяват на терена, да покажат своите качества на срещата от Лига 1 между парижани и "Троа" в събота. Сред тях бе и синът на президента на Либерия и бивш футболист на "Милан" Джордж Уеа - Тимъти. 

Уеа-младши бе сред повиканите за мача, като влезе в игра и направи своя дебют 12 минути преди края на срещата. 18-годишният централен нападател, който до момента има 14 мача и 6 гола за националния отбор на САЩ до 17 години, направи добро впечатление със своите изяви на терена. В даденото от съдията продължение футболистът бе близо до дебютно попадение, на шансът не бе на негова страна. 

Добрата игра не остана незабелязана от треньора на тима - Унай Емери, който коментира:

"Той е много млад футболист, но работи здраво. Игра едва 15 минути и създаде голово положение. Остави прекрасни впечатления и се възползва от шанса, който му бе даден."

Роденият в Ню Йорк тийнейджър миналото лято подписа договор с ПСЖ, където се е подвизавал за три сезона и баща му Джордж. За гарнитурата до 19 години може да се похвали и с участие на Младежката Шампионска лига, където в 11 срещи се разписва 4 пъти и асистира веднъж. Три от попаденията му са срещу формацията на "Лудогорец".

За своя дебют нападателят е лаконичен: "Фамилията ми помага поне малко, тъй като баща ми е уважаван тук, в Париж. Искам да бъда като него."

Тагове:

псж дебют уеа