на живо

"Скай" Италия: Де Лихт каза "Да" на "Ювентус"

Холандският младок пристига от "Аякс"

Getty Images

Авторитетното италианско издание "Скай" разкрива, че 19-годишният капитан на "Аякс" Матийс Де Лихт ще премине в "Ювентус". Новината все още не е потвърдена от двата клуба.

Информация за оферта за Де Лихт от страна на италианския шампион се появи преди часове в медиите. Ако сделката стане факт, то от "Юве" могат да се похвалят, че са преборили конкуренцията на "Барселона", "Байерн" Мюнхен и "Ливърпул".

Де Лихт е само на 19 години и направи силно впечатление в европейските клубни турнири през изминалия сезон. Той намери място в идеалния отбор в Шампионската лига, а неговият "Аякс" достигна до полуфинал. На четвъртфинал холандският тим отстрани именно "Ювентус", а капитанът тогава вкара победния гол.

Снимка: Getty Images

Младокът е продукт на школата на "Аякс". Той дебютира в мъжкия футбол през 2016 г. и до сега е изиграл 117 мача, в които е вкарал 13 гола. През 2019 г. той стана шампион на Холандия и спечели Купата на страната. 

Според други публикации в медиите, "Юве" ще плати за защитника почти 70 млн. евро. Заплатата му ще бъде между 15 и 20 млн. евро на сезон, което ще го направи втория най-добре платен играч на тима. Първенец в тази класация е Кристиано Роналдо с годишна заплата от 30 млн. евро.