на живо

Разкъсана връзка спря Елица Янкова за "Дан Колов"

Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио ще поднови тренировки до 10 дни

Getty Images

Разкъсана връзка е причината бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио 2016 Елица Янкова да пропусне 55-ото издание на турнира по свободна борба "Дан Колов". Надпреварата ще се проведе заедно с този по класическа "Никола Петров" в Русе този уикенд. Състезателката ни в категория до 48 кг още от февруари е измъчвана от стара травма в дясното коляно, която отново се е възобновила.

"Елица се контузи в Тетевен, после й дадохме пълна почивка, но след две тренировки на лагера в Самоков се оказа, че има разкъсана връзка. Надявам се до 10 дни да поднови тренировки, защото има много малко време, за да влезе във форма за европейското, което е в Сърбия в началото на май", коментира старши треньорът на женския национален отбор Петър Касабов.

Световният и европейски шампион в класическия стил на борбата от 2013 година Иво Ангелов ще се завърне на тепиха след едногодишно лечение на контузия и вирусно заболяване. 

"Подготовката ни премина нормално. Тренирахме наравно с корейците и нямаме контузени състезатели. Единствено Армен Назарян няма да присъства поради семейни причини. Иво Ангелов ще се завърне на тепиха в международно състезание за първи път от една година насам, но той тренира нормално и направи няколко схватки в Бундеслигата. При него годините натежават, но той е борбено момче, капитан и лидер на нашия отбор", каза вицепрезидентът на федерацията Николай Гергов.