на живо

Славия се справи с Локо (Пловдив) без проблем

Камбуров с червен картон в края на първото полувреме

Славия постигна втора поредна победа в шампионата. В последен мач от 19-ия кръг "белите" победиха с 3:0 у дома срещу Локомотив (Пловдив).

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора имаха изгодни положения, но пропуски направиха Ванчо Траянов от гостите, а вратарят Ел Харуби се справи с удар от фаул на Антон Карачанаков.

Последните минути на първата част бяха най-интересни, като развръзката в срещата дойде в тях. В 43-ата минута Антон Карачанаков изведе отлично Дуде Ндонгала зад защитата и французинът със силен удар откри резултата с първия си гол в полза на "белите".

В добавеното време Димитър Пиргов стреля с глава отблизо, топката срещна ръката на Пламен Крумов и главният съдия Георги Димитров отсъди дузпа. Зад топката застана Матийо Мансе, който би силно, топката се удари в горната греда и влезе за втори път в мрежата зад Ел Харуби. Мансе също се разписва за първи път за столичани.

При изпълнението на центъра след гола капитанът на пловдивчани Мартин Камбуров удари с топката главния съдия Георги Димитров и получи директен червен картон.

Веднага след почивката гостите имаха шанс да върнат едно попадение, но останалият на голова позиция Зоран Балдовалиев не успя да нанесе удар, след като беше блокиран от Цветомир Панов. При тази ситуация капитанът на "белите" Георги Петков получи контузия в глезена и кракът му беше превързан.

В 57-ата минута Антон Карачанаков проби отдясно и центрира прецизно, но Айкут Янъков попречи в последния момент на влезлия като резерва Ивайло Димитров да засече топката в празната врата.

Шест минути по-късно Бирсент Карагарен подаде към Дани Кики в наказателното поле и резервата на гостите стреля опасно по земя, но Петков спаси удара му. В 65-ата минута Иван Вълчанов изведе Антон Карачанаков сам срещу вратаря, но крилото би в тялото на Ел Харуби. Десет минути след това Ивайло Димитров стреля опасно, но топката премина малко над горната греда на вратата на Локомотив.

В 78-ата минута Ндонгала направи двойно подаване с младия Емил Стоев, като беше изведен сам срещу Ел Харуби и вкара второто си попадение в срещата за крайното 3:0.
Юношата на домакините Калоян Кръстев направи своя официален дебют за първия отбор, включвайки се като резерва на мястото на голмайстора Ндонгала.

След тази победа Славия е на пето място с актив от 28 точки, докато Локомотив заема седма позиция в "А" група с 21 точки.