на живо

След 6 години: Нов епизод от съперничеството между "Челси" и "Барса"

"Байерн" Мюнхен ще гони добър резултат срещу "Бешикташ"

Getty Images

Нова седмица и нова порция осминафинали в Шампионската лига! И то какви само! 3 гранда и 1 приятна изненада, която няма да се даде толкова лесно, ще си съперничат днес в първи мачове, които ще определят четвъртфиналистите в турнира.

И двете срещи по традиция ще бъдат излъчени пряко в каналите на bTV Media Group.

"Челси" - "Барселона", 21:00 ч., bTV Action

Два европейски колоса подновяват съперничеството си след 6 години. "Челси" и "Барса" са излизали един срещу друг цели 12 пъти в Шампионска лига (10 в елиминациите и 2 в групова фаза) между 2000 и 2012 г. Балансът е 4 победи за "сините" от Лондон, 3 успеха за каталунците и 5 равенства, които винаги са били достатъчно зрелищни.

Снимка: Getty Images

За последно двата тима се изправиха един срещу друг на полуфиналите през 2012 г. "Челси" беше в позиция на пълен аутсайдер на "Камп Ноу", но успя да достигне до равенство 2:2 и с минимална победа в първата среща да отстрани испанския си съперник, който тогава се намираше в превъзходна форма. 

Щом говорим за "Барса", няма как да не споменем Лионел Меси! Колко гола има във вратата на тазвечершния си съперник аржентинската звезда на тима? Колкото и да е трудно за вярване - 0! 

Феновете на каталунците с усмивка си спомнят онзи полуфинал през 2009 г. В първи мач в Испания двата тима направиха 0:0, а в реванша домакините водеха с 1:0 почти до края. Тогава на сцената се появи Андрес Иниеста, който в добавеното време направи 1:1 и изпрати "Барса" на финал.

Снимка: Getty Images

Моментната форма на двата тима също дава надежди на гостите. Меси и компания се представят отлично у дома, като нямат загуба в първенството и след 24 кръга са лидери.

"Челси" от своя страна са четвърти във Висшата лига и изостават на 19 точки от първия "Манчестър Сити".

Зрелището тази вечер е гарантирано, а предвид историята на съперничеството, фаворити в няма!

"Байерн" Мюнхен - "Бешикташ", 21:00 ч., RING

"Байерн" Мюнхен може да е фаворит за спечелване на Шампионската лига, но първо трябва да се справи с изненадата в груповата фаза на турнира - "Бешикташ".

Турският тим се представи страхотно в четворките, като не загуби нито един мач и задържа лидерската си позиция до края. 

В първенството обаче "Бешикташ" е едва четвърти и тепърва ще трябва да се бори и на този фронт.

Снимка: Getty Images

В "Байерн" обаче са спокойни след завръщането на Юп Хайнкес. Баварците са в серия от 13 поредни победи във всички турнири. Германският шампион отбелязва средно по над 2,5 гола в последните си мачове, а срещу "Бешикташ" у дома със сигурност ще иска да си улесни работата преди реванша.