на живо

След нокаут: Канело Алварес обедини три титли пред 73 126 зрители

Мексиканецът победи Били Джо Сондърс в осмия рунд

Reuters

73 126 зрители изгледаха от трибуните на стадион "AT&T" в Арлингтън, щата Тексас, САЩ победата на Саул "Канело" Алварес над Били Джо Сондърс. 

Мексиканецът постигна успех след като нокаутира в осмия рунд своя американски съперник и вече бивш носител на Световната боксова организация (WBО) в суперсредна категория. 

Снимка: Reuters

Победата направи Канело носител на 3 пояса - на WBO, на WBC (Световен боксов съвет) и на WBA (Световна боксова асоциация). За да стане мексиканецът абсолютен световен шампион в своята категория му липсва титлата на Международната боксова федерация (IBF), която е притежание на американеца Кейлъб Плант. 

Присъствието на над 73 000 зрители по трибуните е нов рекорд на САЩ за най-посетен боксов мач на закрито, въпреки пандемията от коронавирус. През 1978 г. двубоят между Мохамед Али и Леон Спинкс беше наблюдаван на живо от 63 352 души.

Снимка: Reuters

Иначе Канело беше по-добър на ринга на стадиона на тима по американски футбол "Далас Каубойс". Съперникът му нямаше как да продължи, след като получи фрактура орбиталното дъно на дясното око.

Снимка: Reuters

За мексиканеца това е 56-та победа в 59 мача на професионалния ринг (37 с нокаут). Сондърс загуби за първи път на в професионалната си кариера след 30 победи. 

След мача Канело се закани на непобедения Кейлъб Плант, чиято титла го дели от това да стане абсолютен световен шампион в суперсредна категория.

Снимка: Reuters