на живо

Сноубордистката ни Александра Жекова е бременна

Тя съобщи новината във „Фейсбук“, публикувайки снимка

Фейсбук/Александра Жекова

Сноубордистката ни Александра Жекова е бременна. Тя съобщи новината във „Фейсбук“, публикувайки снимка.

„С трепет споделям, че в моето коремче расте една малка планинка от любов, която очакваме да се покаже в пълната си прелест към края на септември. Прегръщам ви и пожелавам сърдечно тази радост на всички гнездящи двойки“, написа Жекова към снимката.

През 2019 г. Александра Жекова обяви, че слага край на състезателната си кариера. 

Сани е най-силно представилият се български спортист в последните две зимни олимпийски игри. Тя завърши пета в Сочи през 2014 г., а после финишира на шесто място в бордъркроса в Пьонгчанг през 2018 г. Жекова дебютира на зимни олимпийски игри през 2010 г. във Ванкувър, когато отпадна в квалификациите. Пет години по-късно тя завоюва златото от зимната универсиада.

След края на професионалната си кариера като спортист Жекова се насочи към работата с деца и подрастващи, тръгнали по нейните стъпки. Тя се включи и в кампанията за равен достъп до качествено образование на фондация "Заедно в час".

В ефира на bTV Александра Жекова сподели, че децата повтарят действията на възрастните и затова пред себе си трябва да имат добри примери. 

"След като излязох от професионалния спорт, макар че имах повече от 20-годишен опит на световната сцена, имах и такова образование, реших, че не съм готова веднага да се впусна в това предизвикателство. Посветих две години от живота си, за да се подобря като преподавател. Започнах да се занимавам по-специфично с коучинг и психология, за да мога да надградя качествата си, за да бъда по-полезна на децата. Осъзнавах колко отговорно трябва да бъде отношението ми към тях и как аз съм всеки ден картинка, която виждат и несъзнателно копират. Аз нямам право да правя неща, които не са добри", каза Жекова.