на живо

Спас Делев: Стар съм за "Барселона". Стига ми, че "Погон" има подобни екипи

Голмайсторът от мача с Холандия сравни уволнението на Дани Блинд с това на Димитър Пенев

Lap.bg

Героят за България от световната квалификация срещу Холандия - Спас Делев, заяви, че вече не мечтае да играе в "Барселона", а причината за това са... годините му. 

"Неймар е любимият ми играч от "Барселона". Преди мечтаех да играя там, сега вече ми е твърде късно. В "Погон" съм, който има подобни екипи - червено и синьо райе", заяви 27-годишният футболист от село Ключ пред полски издания.

Делев вкара два гола на Холандия в среща от квалификациите за световното първенство в Русия, играна на стадион "Васил Левски". Той разкри, че е бил най-щастлив от думите на майка си след срещата и е опитал да изживее още веднъж емоциите, гледайки повторение на мача.

"Получих обаждания и съобщения след мача с Холандия, но най-големият комплимент получих от майка ми, която не беше на мача. Ти ми каза: "Синко, гордея се с теб!". За съжаление по време на целия ми престой в София не можах да се видя с нея. На стадиона бяха баща ми, сестра ми и приятелката. Мога да кажа, че в събота вечерта отново изгледах целия мач", заяви нападателят.

Делев направи интересен паралел между освобождаването на Дани Блинд от поста селекционер на националния отбор на Холандия и друго уволнение, в което е бил замесен. 

"Нещо подобно се случи преди години на полуфиналите за Купата на България. Тогава играх за "Пирин" и отстранихме ЦСКА в София. Аз вкарах гол, победихме с дузпи и се класирахме на финала. По-късно те уволниха Димитър Пенев, който изведе България до 4-ото място на световното в САЩ", спомни си той.