на живо

Спортът преди Коледа: Любов, спасение и добрината на Григор Димитров

Най-интересните истории от спорта разказва Елена Яръмова в "Тази неделя"

Спортът преди Коледа: Любов, спасение и добрината на Григор Димитров

Коледа чука на вратата. Още 5 дни остават до един от най-светлите празници. Времето е перфектно за любов, добрина и благотворителност.

А спортът дава най-добрите примери как това да се случи!

Като Мюмтаз и Ихсан - бабата и дядото на турския футболен "Фенербахче". Двамата посещават мачове на гранда още преди да станат семейство. За жалост вече могат да го правят само от небето, но пък тяхната любов, отдаденост и вярност няма как да бъде забравена.

За това от "Фенербахче" решиха да поставят техни картонени фигури на трибуните. Точно на местата, които заемаха при всяко домакинство, докато бяха сред нас.

Едва ли сте чували за 17-годишния Матия Агнезе, но той е един от героите на 2020 г.! Младият футболист успява да спаси живота на играч от тима на съперниците по време на мач в една от аматьорските групи в Италия!

 А за добрината си получи награда от ФИФА!

Снимка: Lap.bg

Григор Димитров пък е доволен, когато види детските усмивки. За това реши да основе фондация у нас, която ще е в помощ на нуждаещите се малчугани.

При всяко прибиране в родината номер 19 в световната ранглиста по тенис отделя време и средства, за да помага. 

Какво прави бившата му приятелка и колежка Мария Шарапова? Как е украсен домът на Кристиано Роналдо? И защо в Естония не се плашат от ледените води? Вижте във видеото!