на живо

Спортни звезди водиха часове по физическо в софийските училища (ВИДЕО)

С инициативата днес беше отбелязан Денят на българския спорт

bTV

Денят на българският спорт беше отбелязан с редица инициативи в цялата страна, в които се включиха много български спортисти. В София по случай празника бяха организирани открити уроци по физическо възпитание в различни училища. Учениците успяха да се срещнат с едни от най-изявените български спортисти, които им предадоха ценни уроци.

„Много спортисти, които се заемат и с други неща след това им вървят, защото спортът ни е учил на ред и дисциплина. Това нещо си остава завинаги. Когато ти знаеш, че трябва да си в толкова часа на тренировка, трябва да си в толкова часа да легнеш да спиш, в толкова часа да станеш, това нещо остава и след това за цял живот това е много полезно за всеки човек”, каза треньорът на волейболен клуб Марек - Найден Найденов, който води занимания в Испанска езикова гимназия "Мигел де Сервантес" в столицата.

Снимка: bTV

В отбелязването на празника се включиха и млади спортни надежди на българския спорт, които разказаха на учениците за първите си стъпки на спортния терен.

„От баща ми тръгна всичко, тъй като той е така спортната натура вкъщи и като малък с него спортувахме и лека полека сам се доразвих и намерих своите предпочитания в спорта”, разказа футболистът на Славия Стефан Велков.

Снимка: bTV

От Министерството на спорта определиха като най-голям проблем на спорта в училище липсата на модерна база и увериха, че правят всичко възможно да подобрят условията в които децата провеждат заниманията си.