на живо

Спортният министър Евгения Раданова представи екипа си

Финансовият ресурс в министерството е силно ограничен

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Евгения Раданова официално представи екипа си. Нейни заместници ще бъдат Йордан Йовчев (ресор спорт) и Калин Каменов (ресор младеж).

Калин Каменов заяви, че държавата е отделила 920 хиляди лева за проекти за младежта, но добави, че в ресора има много проблеми. Той допълни,че между 10-15 % от служителите на ММС са в болнични, платен или неплатен отпуск и това затруднява работата в министерството.

Евгения Раданова каза, че иска да направи плавния преход към следващия министър и увери спортната общественост да бъде спокойна, че за периода на служебното правителство всички дейности, които текат регулярно,  ще бъдат изпълнявани.              

Другите основни задачи са: разглеждане начина на финансиране на спортните клубове; подготвяне на програма за домакинствата на първенствата, които се провеждат у нас; преглед на процедурата, по която ще бъде направен ремонт на Зимния дворец като по този повод е назначен вътрешен одит; стартиране на националната програма за младежта.

Раданова допълни, че финансовият ресурс на министерството е силно ограничен.