на живо

Спортните журналисти предизвикаха футболист №1 на България

Ивелин Попов ще потренира с българче и ще го покани на свой мач

Lap.bg

Българската асоциация на спортните журналисти отправи две предизвикателства към футболист №1 на България за 2016 г. Ивелин Попов.

В продължение на идейната линия "с мисъл за бъдещето" всеки от следващите победители в анкетата "Футболист на годината" ще трябва да изпълни отговорност, поета пред гилдията на спортните журналисти.

1. Колкото спортни журналисти са гласували в съответната анкета, поне толкова топки трябва да подари победителят на школа или школи по негов избор.

2. Да си избере българче от школа и да му стане ментор, да потренира с него и да го покани на свой мач.

Снимка: Lap.bg
Идеята стартира от церемонията за №1 на 2015 г. Тогава първото предизвикателство предвиждаше победителят да купи поне толкова топки, колкото спортни журналисти са го поставили на първо място в анкетната си карта.

От 2016-а обаче идеята бе доразвита. Топките, с които ще тренират деца, трябва да са поне толкова, колкото и журналистите, участвали в анкетата. Това затвърждава и убеждението, че всеки глас е важен - и за самия резултат от класацията, но и за още едно дете, което ще има топка, с която да преследва мечтите си.

В 56-ата анкета "Футболист на годината" бяха разпределени 141 квоти за печатни и електронни медии. 101 спортни журналисти участваха в определянето на №1 на България за 2016 г. Поне 101 футболни топки ще трябва да подари победителят на избрани от него деца по условията на първото предизвикателство.