на живо

"Спортс Илюстрейтид" изненада с бански за пълни дами (ГАЛЕРИЯ)

Списанието представи първата си колекция в Маями

Въпрос на време беше най-авторитетното списание за спорт и мода - "Спортс Илюстрейтид", да покаже първата си колекция бански костюми. В Маями дизайнерката Ем Джей Дей представи своите творения, които дълго ще бъдат обсъждани. 

Дей залага на секси модели с висока талия, а десените са с металически отблясъци или флорални мотиви и са предназначени за... абсолютно всеки. Това стана ясно от атрактивното представяне на колекцията.

Снимка: Getty Images

Вместо на добрепознатите лица от модния подиум, дизайнерката заложи на жени, подбрани след кастинг през май месец. На подиума в Маями дефилираха плюс-сайз модели, слаби жени, както и такива със спортно телосложение. Пълните дами обаче обраха овациите.

"Едно момиче дойде при мен след ревюто. Каза ми, че наскоро е свалила 45 кг. Каза ми, че не е могла да си тръгне преди да ми каже колко много значат тези модели за нея", разказа Ем Джей.

Снимка: Getty Images

Не за първи път "Спортс Илюстрейтед" дава поле за изява на по-пълни от стандарта жени. През 2016 г. на корицата на списанието застана плюс-сайз моделът Ашли Греъм, а преди нея на страниците се появи Денис Бидо, от чиято снимка не бяха заличени стриите.

Снимка: Getty Images

Една от красавиците, разходили се по подиума, ще има възможността да се появи на корицата на броя на списанието за февруари 2018 г.