на живо

"Сръбският брат" на Бербатов идва в София за благотворителния мач

Освен съотборници в "Манчестър Юнайтед", двамата футболисти са и добри приятели

Getty Images

Димитър Бербатов обяви името на поредната звезда на "Манчестър Юнайтед", която ще се включи в благотворителния мач на 14 юни 2017 г. на националния стадион "Васил Левски" между тимовете на българина и португалската легенда Луиш Фиго.

След като стана ясно, че София ще посетят Райън Гигс, Пол Скоулс и Гари Невил, очаквано българската публика ще може да се докосне и до сръбския защитник Неманя Видич. 

Двамата с Бербатов играха заедно четири сезона на "Олд Трафорд", като често бяха засичани и извън терена в приятелска обстановка. Неслучайно в своята публикация във фейсбук, нападателят нарече Видич "моя сръбски брат".

Сърбинът е продукт на школата на "Цървена звезда", а след това играе в "Спартак" Москва, "Манчестър Юнайтед" и "Интер".

С "червените дяволи" той има 5 шампионски титли на Англия, през 2008 г. е част от тима, който спечели финала на Шампионската лига.

Видич е избиран два пъти за играч номер 1 на Висшата лига - през 2009 и 2011 г., а с подобно постижение може да се похвалят само Кристиано Роналдо и Тиери Анри.

Сърбинът е толкова обичан от феновете на "Манчестър Юнайтед", че три поредни сезона носи капитанската лента, докато през 2014 г. не преминава в "Интер".

Мачът между отборите на Бербатов и Фиго ще се изиграе на 14 юни на националния стадион "Васил Левски", а целта е събраните средства да отидат за подпомагане на благотворителните организации на двамата футболисти.